Amerikaan bekent zeven moorden na arrestatie

De verdachte werd donderdag gearresteerd omdat hij een vrouw maandenlang had vastgehouden in een container.

Agenten doen onderzoek op het erf van de verdachte.
Agenten doen onderzoek op het erf van de verdachte. Foto: Lauren Petracca / AP

Een Amerikaan die werd gearresteerd omdat hij een 30-jarige vrouw maandenlang zou hebben vastgehouden, heeft bekend zeven moorden te hebben gepleegd. Dat meldt persbureau AP.

De politie kwam de 45-jarige verdachte Todd K. uit South-Carolina donderdag op het spoor toen een vrouw werd aangetroffen die aan haar nek was vastgeketend in een metalen container. De vrouw en haar vriend waren sinds 31 augustus vermist; signalen van haar mobiele telefoon leidden de politie naar het terrein waar ze werd vastgehouden. Na haar vrijlating vertelde de vrouw dat ze getuige was geweest van hoe de verdachte haar 32-jarige vriend doodschoot.

13-jaar oude moordzaak opgelost

De vrouw wist de politie verder te vertellen dat er nog eens vier lichamen op het erf van haar ontvoerder waren begraven. De verdachte bekende de vier moorden, die hij gepleegd zou hebben bij een garage voor motorfietsen. Op de dag af 13 jaar geleden werden daar drie medewerkers en de eigenaar vermoord. Volgens de vrouw van een van de slachtoffers had Todd K. een paar keer woedend in de werkplaats gestaan.

De zaak van de onopgeloste moorden hielden de gemeenschap in Spartanburg al die jaren bezig. Er gingen geruchten dat de verdwijning van de vier mannen iets te maken had met een ingewikkelde affaire, of dat de moorden het werk waren van een Mexicaanse drugsbende.

Verdachte wijst meer lichamen aan

Tijdens het verhoor zaterdag gaf verdachte Todd K. toe op dat er op zijn erf “nog meer lichamen” gevonden konden worden. Hij werd door de agenten geboeid teruggebracht naar zijn erf, waar hij de agenten naar nog twee lichamen leidde. Een derde lichaam dat vrijdag al was gevonden bleek inderdaad van de vriend van de ontvoerde vrouw te zijn - hij is overleden als gevolg van meerdere schotwonden.

De politie sluit niet uit dat er nog meer lichamen opduiken.