Nieuwbouw in Waalre na aanslag

Een dikke vier jaar nadat het gebouw door een aanslag werd verwoest, begint deze maandag de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Waalre. De opening is gepland in het eerste kwartaal van 2018, laat de gemeente weten. Het monumentale gemeentehuis van Waalre werd in de zomer van 2012 verwoest door een aanslag. Er reden twee auto’s naar binnen waarna het pand uitbrandde. De aanslag is nooit opgehelderd. In 2013 hield de politie drie verdachten aan, die later wegens gebrek aan bewijs weer op vrije voeten kwamen. Op dezelfde plek als het oude pand verrijst een multifunctioneel gemeentehuis. „Het wordt een thuis voor verenigingen, inwoners, het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie”, aldus de gemeente. Delen van het voormalige raadhuis die gespaard zijn gebleven worden verwerkt in de nieuwbouw. (ANP)