DJ Martin Garrix wint twee EMA’s tijdens MTV-Awards

De Canadese ster Justin Bieber was de grote winnaar in Rotterdam. Hij won drie EMA’s.

Trotse winnaar Martin Garrix.
Trotse winnaar Martin Garrix. Foto Kippa Levin en Paula/ ANP

DJ Martin Garrix heeft op zondagavond voor de tweede keer een European Music Award (EMA) gewonnen voor beste elektronische act. Hij versloeg in Rotterdam, waar de MTV-Awards werden gehouden, concurrenten Afrojack, Calvin Harris, David Guetta en Major Laze.

De 20-jarige Nederlandse dj won ook een EMA voor beste optreden. Op donderdag werd de Rotterdamse hiphopgroep Broederliefde uitgeroepen tot beste Nederlandse act.

Lees ook: Waar staat die ‘M’ in MTV nog voor?

Bieber grote winnaar

Justin Bieber was met drie EMA’s de grote winnaar van de MTV-Awards. Hij won in de categorieën: meeste fans, beste Canadese act en beste nummer: ‘sorry’. De Canadese ster was genomineerd in vijf categorieën. Er gingen meer prijzen naar Canada, R&B-ster The Weeknd won een EMA voor ‘beste video’ met het nummer ‘Starboy’ en de zanger Shawn Mendes, populair bij de honderden tienerfans, won in de categorie beste mannelijke artiest. Hij speelde tijdens de show zijn ballad ‘Mercy’. Het beeldje voor beste vrouwelijke artiest ging naar Lady Gaga.

De Amerikaanse rockband Green Day won de eervolle prijs MTV Global Icon Award. In zijn speech had zanger Billie Joe Armstrong een duidelijke politieke boodschap:

“Ons land gaat een zware hartaanval krijgen. Het is fijn om even Amerika te verlaten vanwege de gruwelijke verkiezingen die daar nu aan de gang zijn”.

Bijzonder was dat de Amerikaanse zangers Beyoncé, ondanks haar vijf nominaties, geen enkele award won. Ook de bekende Britse zangeres Adele viel niet in de prijzen.