Bundesliga

Leipzig naast koploper Bayern

RB Leipzig is zondag in de Bundesliga in punten naast koploper Bayern München gekomen. De eind vorig seizoen naar de hoogste afdeling gepromoveerde club, die zeven jaar geleden werd opgericht en op het vijfde niveau in Duitsland begon, won met 3-1 van FSV Mainz en is na tien duels nog ongeslagen. Bayern, dat tegen Hoffenheim gelijkspeelde, blijft op doelsaldo koploper.

Leipzig besliste de wedstrijd tegen Mainz al in de eerste helft met drie doelpunten. Timo Werner speelde een hoofdrol. De aanvaller scoorde twee keer en gaf de assist bij de goal van Emil Forsberg. In de tweede helft scoorde Stefan Bell tegen. Het was de vierde zege op rij voor Leipzig, dat dit seizoen alleen punten verspeelde tegen Hoffenheim (2-2), Borussia Mönchengladbach (1-1) en 1. FC Köln (1-1).

Bayern München kwam zaterdag voor de derde keer dit seizoen niet verder dan een gelijkspel. De landskampioen bleef tegen Hoffenheim steken op 1-1. Kerem Demirbay bracht Hoffenheim al snel op voorsprong. Bayern kwam voor rust op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Steven Zuber. Arjen Robben had een basisplaats bij Bayern en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Hij slaat woensdag de oefeninterland tegen België over. Bondscoach Danny Blind kan wel een beroep op hem doen in de WK-kwalificatiewedstrijd in Luxemburg, op zondag 13 november. (ANP)

    • Auteur Onbekend