Voorarrest verdachten Posbankmoord verlengd

Natuurgebied de Posbank.
Natuurgebied de Posbank. Foto: wiki commons

De twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Alex Wiegmink, de zogenoemde Posbankmoord, blijven nog zeker veertien dagen vastzitten. Dat maakte de rechtbank in Arnhem zaterdagmiddag bekend. Een woordvoerster van de rechtbank zegt tegenover ANP dat de rechtbank tot verlenging van het voorarrest heeft besloten “om onderzoeksredenen en om de maatschappelijke ophef die is ontstaan”.

De mannen, een 55-jarige verdachte uit Boekel en een 43-jarige man uit Veghel, zitten in beperking. Dat betekent dat ze geen contact hebben met de buitenwereld. Alleen contact met hun advocaat is toegestaan.

De politie hield woensdag twee mannen aan voor betrokkenheid bij de Posbankmoord uit 2003. Een man van 55 meldde zich woensdag zelf op het bureau in Uden. Daardoor kon ook een man van 43 jaar uit Veghel worden opgepakt. De politie verwacht dat de zaak nu kan worden opgelost. Welke rol de twee mannen gespeeld hebben, is nog niet bekend. Ook kan de politie niet zeggen of er een bekentenis of een verklaring is afgelegd. Het onderzoek naar de moord werd dinsdag heropend nadat er nieuwe informatie binnen was gekomen, mede dankzij nieuwe onderzoekstechnieken.

Hardlopen

Alex Wiegmink verdween in 2003 in het natuurgebied bij het Gelderse Rheden. Zijn lichaam werd gevonden in een uitgebrande auto.

Wiegmink was vermoedelijk in het gebied om te gaan hardlopen, zoals hij wel vaker deed. Volgens de politie ziet het er nu naar uit dat hij een willekeurig slachtoffer was, en zelf niets verkeerd heeft gedaan.