Queens Park Rangers ontslaat Hasselbaink

Hasselbaink was eerder dit seizoen onderwerp van gesprek geweest wegens vermeende omkoping.

Marcel Bonta/ANP

Jerrel Hasselbaink is na minder dan een jaar ontslagen bij Queens Park Rangers. De 44-jarige Nederlander is zaterdag ontslagen door de Championship-club. Dat meldt de club zaterdag. Het ontslag volgt op het 1-1 gelijkspel van club uit Londen eerder op de dag tegen Nottingham Forest. Hasselbaink stond sinds december 2015 aan het roer bij QPR.

De club staat momenteel op een teleurstellende zeventiende plaats, met twintig punten, op het een na hoogste niveau in Engeland. Van de laatste elf competitiewedstrijden wist Queens Park Rangers er slechts twee te winnen.

Omkoping

Hasselbaink was eerder dit seizoen onderwerp van gesprek geweest wegens vermeende omkoping. Volgens The Telegraph zou de Nederlandse coach van Queens Park Rangers 55.000 pond (64.000 euro) hebben willen aannemen van een firma die hem kan helpen bij transfers naar zijn eigen club. Hasselbaink, die onder meer bij Chelsea speelde en twee keer topsorer was in de Premier League, ontkent de aantijgingen.

De Engelse voetbalclub sprak zijn vertrouwen uit in Hasselbaink. Dat meldde de club na een intern onderzoek naar beschuldigingen eind vorige maand van The Telegraph.