In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Een ontheemde man bezoekt een kapper in het vluchtelingenkamp Jedaa in Qayara, bij Mosul.
AP / Felipe Dana
Kleurrijke zoutbassins gezien vanuit de lucht vlakbij Perth, Australië. ⠀
Reuters / David Gray
Een suikerspinverkoper op de begraafplaats Nueva Esperanza tijdens de Día de los Muertos viering in de Peruaanse hoofdstad Lima.
Reuters / Mariana Bazo
Barack en Michelle Obama vieren Halloween in de tuin van het Witte Huis met kinderen uit Washington en kinderen van militairen.⠀
AP / Manuel Balce Ceneta
Hindoes vangen met doeken offerrijst op die door de tempel wordt gedistribueerd op het Annakut festival in Kolkata India.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Zonsopgang woensdag boven Central Park in New York.
Reuters / Lucas Jackson
Met pepper spray probeert de politie demonstanten te verjagen die protesteren tegen een aanleg van een pijpleiding door het indianenreservaat Standing Rock in North Dakota.
Reuters / Stephanie Keith
Dierenartsen brengen een zendertje aan bij een verdoofde jonge olifant in het Amboseli National Park in Kenia.
AFP / Carl de Souza
Een activist van de partij Tehreek-i-Insaf (PTI) in Pakistan maakt het overwinningsteken in een uitgebrande auto in Swabi. Het protest werd afgebroken nadat de hoogste Pakistaanse rechter een onderzoek gelaste naar de corruptiebeschuldigingen tegen de familie van de premier.
AFP / A Majeed
Na een brand in sloppenwijk Las Pinas in Manilla op de Filippijnen kijken de bewoners wat er nog te redden valt. Zo'n 800 huizen gingen verloren in de brand waardoor meer dan 1000 families dakloos raakten.
AP / Aaron Favila
Lancering van de Long March-5 raket in Wenchang in China.
AFP
Bij een tsunami-rampenoefening in Chiba in Japan dragen kinderen gevoerde mutsen die ze tegen vallend puin moet beschermen.
Reuters / Kim Kyung-Hoon
Een man met een moker loopt mee in een demonstratie tegen de president Zuma in Pretoria, Zuid-Afrika.
AFP / Mujahid Safodien
President Obama houdt Brooks Breitwieser vast terwijl hij supporters begroet na een verkiezingsevenement van Hillary Clinton in het sportcomplex van de Capital Universiteit in Columbus, Ohio.
AFP / Saul Loeb
Een Spaanse agent geeft water aan een uitgeputte migrant die het grenshek in de Spaanse enclave Ceuta is overgeklommen.
Reuters / M. Martin
Een reddingswerker helpt een vrouw en kind uit de puinhopen na een zware explosie in Diyarbakir, waarbij een persoon om het leven kwam en er 30 gewond raakten.
AFP / Ilyas Akengin
Een man toont het lijk van een kind dat omkwam bij een Navo-bombardement in Kunduz, Afghanistan. Dertig Afghaanse burgers kwamen om bij de luchtaanval.
AFP / Bashir Khan Safi
Speler David Ross viert met de fans in het stadion de overwinning van de Chicago Cubs in de World Series. Met de overwinning kwam er een eind aan de langstdurende sportieve ‘droogte’ in Amerika.
Jason Miller / Getty Images / AFP
Paniek bij een reddingsactie van bootvluchtelingen in de Middellandse Zee voor de Libische kust.
AFP / Andreas Solaro
Migranten dringen voor de bus die hen naar tijdelijk opvang zal brengen in Parijs.
AP / Thibault Camus