PSV en Twente in evenwicht, ADO wint van Willem II

Feyenoord kan de voorsprong op PSV zondag vergroten tot zeven punten als het wint bij Go Ahead Eagles. PEC en Roda speelden doelpuntloos gelijk.

Foto ANP

PSV heeft voor de vierde keer dit seizoen in eigen stadion punten laten liggen. De landskampioen kwam tegen FC Twente niet verder dan 1-1. In een aantrekkelijke tweede helft zette Enes Ünal Twente op voorsprong, waarna Hector Moreno nog een punt voor de thuisploeg redde.

Eerder deze week verloor PSV in Eindhoven van Bayern München, waardoor de ploeg werd uitgeschakeld voor een vervolg in de Champions League. Koploper Feyenoord kan de voorsprong op PSV zondag vergroten tot zeven punten als het wint bij Go Ahead Eagles.

Twitter avatar GracenoteNL GracenoteNetherlands PSV heeft in de #Eredivisie dit seizoen na 6 duels in eigen huis 9 verliespunten, nu al even veel als in het gehele vorige seizoen.

NEC - FC Groningen 1-1

Ferdi Kadioglu heeft zich zaterdagavond kandidaat gesteld voor een basisplaats bij NEC. De zeventienjarige middenvelder voorkwam als invaller dat zijn Nijmeegse ploeg verloor van FC Groningen (1-1). Kadioglu scoorde vorige week als invaller ook al het enige doelpunt van NEC bij FC Utrecht (1-1). FC Groningen kwam bij NEC op voorsprong door een treffer van Tom van Weert.

ADO Den Haag - Willem II

ADO Den Haag heeft zaterdag dankzij Tom Beugelsdijk eindelijk weer eens een overwinning geboekt. ADO won in Den Haag met 1-0 van Willem II. De rake kopbal van de verdediger, die zijn honderdste officiële wedstrijd speelde voor ADO, was voldoende voor een 1-0 winst op Willem II.

ADO klimt door de vierde zege van het seizoen voorlopig naar de negende plek. Het betekende de eerste zege voor ADO sinds de 1-2 bij Excelsior op 19 augustus. Willem II blijft door de nederlaag veertiende.

Er was ook minder leuk nieuws voor ADO. De ploeg zag middenvelder Kevin Jansen al na een half uur uitvallen. Al tijdens het duel bleek dat Jansen een ernstige knieblessure heeft opgelopen. De 24-jarige speler wordt maandag verder onderzocht.

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag Inmiddels is bekend dat Jansen een ernstige knieblessure heeft opgelopen en dat er maandag aanvullend onderzoek ged… https://t.co/bkAYrldqKa

PEC Zwolle - Roda JC

In het rechterrijtje van de Eredivisie verzuimde PEC Zwolle thuis meer afstand te nemen van hekkensluiter Roda JC en de Limburgers konden niet dichterbij de Zwollenaren komen. De wedstrijd eindigde zoals hij was begonnen: 0-0.

Nicolai Brock-Madsen scoorde wel voor PEC, zo’n tien minuten voor tijd, maar zijn goal werd afgekeurd omdat hij een overtreding maakte. Door het gelijkspel verlaat Roda JC tijdelijk de laatste plek. De Kerkradenaren hebben nu 9 punten, één meer dan Go Ahead Eagles dat zondag in eigen huis Feyenoord ontvangt. PEC blijft elfde en heeft nu 13 punten.

Sparta - sc Heerenveen

Sparta opende vrijdag de twaalfde speelronde van de eredivisie met een knappe zege op sc Heerenveen. De nummer negen uit Rotterdam klopte de nummer drie uit Friesland op het eigen Kasteel met 3-1.