Zeegelaar voor het eerst bij Oranje, Schaars en Lens terug

Op 9 november speelt Oranje een oefenduel tegen België. Vier dagen later volgt een WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg.

Marvin Zeegelaar (r) in het shirt van Sporting Lissabon.
Marvin Zeegelaar (r) in het shirt van Sporting Lissabon. Foto: Patricia de Melo / AFP

Sporting Lissabon-speler Marvin Zeegelaar is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat maakte bondscoach Danny Blind vrijdag bekend tijdens een persconferentie. Op woensdag 9 november speelt het Nederlands elftal een oefeninterland tegen België. Op 13 november volgt een WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg.

Zeegelaar speelde eerder voor Ajax, maar brak nooit door in Amsterdam. Na avonturen in Spanje, Turkije en Engeland belandde de 26-jarige verdediger in Portugal, waar hij zich tot een vaste waarde heeft opgewerkt bij Sporting Lissabon. Blind riep ook aanvaller Jeremain Lens op, die bij Fenerbahçe in Turkije een goede periode doormaakt. Daarnaast is Heerenveen-middenvelder Stijn Schaars na 2,5 jaar afwezigheid weer terug bij de selectie.

Blind liet weten dat sterspeler Arjen Robben pas na het duel met België zal aansluiten bij de selectie. Er wordt voorzichtig omgegaan met de aanvaller, die pas net terug is van een blessure.

Klaas-Jan Huntelaar werd niet geselecteerd. Hij heeft Blind laten weten zich niet te willen schikken in een rol als reserve, wanneer hij wordt opgeroepen. Ook Kevin Strootman is er niet bij: hij is geschorst voor de wedstrijd tegen Luxemburg en tevens net terug van een blessure.

De volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Everton), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Jasper Cillessen (FC Barcelona)

Verdediging: Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Joël Veltman (Ajax), Marvin Zeegelaar (Sporting Lissabon)

Middenveld: Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georgino Wijnaldum (Liverpool), Tonny Vilhena (Feyenoord), Stijn Schaars (sc Heerenveen)

Aanval: Bas Dost (Sporting Portugal), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Memphis Depay (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou)