Ruimte voor hogere marge

Ik vind beide aandelen niet aantrekkelijk, maar als ik moet kiezen neem ik HealthTech. Philips Lighting zit in de overgang naar LED-verlichting en het is niet zeker of het bedrijf de sterke positie die het in de traditionele verlichting heeft in LED kan vasthouden. Daarnaast kreeg ik nooit een bevredigend antwoord op de vraag waar de groei vandaan komt als iedereen is overgeschakeld op LED. LED gaat 20 jaar mee, dus de vervangingsvraag valt weg. HealthTech heeft mooie posities in aantrekkelijke markten. Met technologie in de gezondheidszorg valt nog veel te winnen, met name op het gebied van dataverwerking. De groei van circa 5 procent is relatief stabiel. Delen van het bedrijf halen nu nog te lage marges, dus daar zit nog margeherstel in. HealthTech heeft onder leiding van bestuursvoorzitter Frans van Houten een sterk management, dat geeft wat meer vertrouwen.