Lichtend voorbeeld

Recent waarschuwde Philips Lighting dat het omzetherstel langer zal duren dan eerder was verwacht. Sindsdien staat de koers zo’n 10 procent lager. Het dit jaar naar de beurs gebrachte lichtonderdeel van Philips heeft last van tegenvallende verkopen in het Midden-Oosten, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Bij de halfjaarresultaten zei Philips Lighting nog dat de omzet in de loop van het jaar zou groeien, maar daar moest de onderneming op terugkomen. Philips zinspeelt op volledige afstoting van de lichtdivisie. De bakens worden verder verzet naar de divisie Healthtech, hét pad richting duurzame winstgroei. Terecht, want we worden gemiddeld ouder en hebben langer zorg nodig. En dat zorgt voor financiële gezondheid van de tak Healthtech. Het bedrijf mikt op een omzetgroei van 4 tot 6 procent, marges van 15 tot 20 procent en een jaarlijkse kasstroom van 1 tot 1,5 miljard euro.