Leraar gestoken op school, verdachte aangehouden

De leraar kon ter plekke behandeld worden en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

ANP

Op een school in Elst, Gelderland, is vrijdagochtend een leraar lichtgewond geraakt nadat hij gestoken is. Volgens een politiewoordvoerder gaat het “vermoedelijk” om een leerling. De dader is er na het incident vandoor gegaan, maar werd even later aangehouden. De leraar kon ter plekke behandeld worden en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels weer thuis.

Twitter avatar PaulKoetsier Paul Koetsier Verdachte #steekincident #Elst aangehouden, onderzoek loopt

De omgeving rond het Over Betuwe College in Elst is afgezet voor onderzoek. De leerlingen van de school worden opgevangen in klaslokalen en de aula. Ze krijgen waar nodig slachtofferhulp aangeboden.

De Gelderlander sprak enkele leerlingen van de school. Volgens hen zou het gaan om de docent Nederlands van de onderbouwlocatie. De man zou volgens leerlingen in zijn onderrug en bovenbeen gestoken. De directie van de school zegt dat de docent in de bil is gestoken.

De woordvoerder kon nog niks zeggen over de toedracht van het steekincident. Ook wil de politie de berichten uit de Gelderlander niet bevestigen. “Het onderzoek loopt nog.”

    • Bas Tooms