Industrie

Nedstaal twee jaar na doorstart weer failliet

Staalproducent Nedstaal uit Alblasserdam is twee jaar nadat het een doorstart maakte, alsnog ten onder gegaan. Tweehonderd medewerkers van het bedrijf verliezen hierdoor hun baan, meldt ANP. Het bedrijf werd in 2014 failliet verklaard, maar maakte een doorstart onder de vleugels van Andus Group uit Vianen, toen nog met 280 werknemers. Dat het nu alsnog is misgegaan wijt het bedrijf aan een combinatie van „prijsdruk en structureel terugvallende vraag” en de „sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst”. Nedstaal werd in 2014 door de rechter failliet verklaard, nadat het eerder al uitstel van betaling had gekregen omdat het bedrijf zijn schuldeisers niet langer kon betalen. Nedstaal maakt onder meer kogellagers voor de auto-industrie en staal voor smederijen. (NRC)