Handbal

Nederland verliest eerste kwalificatieduel voor EK

De Nederlandse handballers hebben donderdag de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Denemarken met 29-20 verloren. De ploeg van bondscoach Joop Fiege stond bij rust met 15-12 achter. In de tweede helft nam Denemarken, regerend olympisch kampioen, afstand. Mikkel Hansen was met acht doelpunten een plaaggeest voor de Nederlandse defensie. In de sporthal van Bröndby, met 5.000 toeschouwers gevuld, namen Bobby Schagen en Lucas Steins beiden zeven treffers voor hun rekening en daarmee het grootste deel van de Oranjeproductie. Toon Leenders kreeg na drie tijdstraffen een rode kaart. Bondscoach Fiege hoopt kwalificatie af te dwingen voor het EK van 2018, dat in Kroatië wordt gespeeld. Nederland en Denemarken zitten in een poule met Hongarije en Litouwen. (ANP)