dubbele moord

Moordenaars Visser 34 jaar cel

De twee mannen die schuldig zijn bevonden aan de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein zijn vrijdag door de rechtbank in het Spaanse Murcia tot elk 34 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Zij moeten aan de vier naaste familieleden bovendien een schadevergoeding betalen van in totaal 200.000 euro. Dat heeft het Provinciale Hof in Murcia bekendgemaakt, nadat het duo eerder door een jury schuldig was verklaard.

Volleybalinternational Visser en haar partner Severein werden in mei 2013 vermoord in een afgelegen vakantiehuis bij Murcia. De Roemeen Valentin I. bekende dat hij stel doodsloeg in opdracht van Spanjaard Juan C., die volgens de jury het brein was achter de dubbele moord. C. was financieel manager bij CAV Murcia waar Visser van 2009 tot 2011 voor speelde. Hij had een zakelijk geschil met het stel. Een tweede Roemeen, Constantin S. (50) werd niet schuldig bevonden aan moord. De jury achtte wel bewezen dat hij medeplichtig was aan het in stukken snijden van de lichamen. Hij krijgt vijf maanden celstraf. (ANP)