34 jaar cel voor moord op Visser en Severein

Een derde verdachte heeft vijf maanden celstraf gekregen.

Kort na de verdwijning van de twee doken overal affiches op.
Kort na de verdwijning van de twee doken overal affiches op. Foto Robin Utrecht / ANP

De twee hoofdverdachten van de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zijn veroordeeld tot 34 jaar cel. Een derde verdachte heeft vijf maanden celstraf gekregen. De moord vond plaats in 2013.

Hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente werd vorige maand, net als de Roemeense huurmoordenaar Valentín Ion, in het Spaanse Murcia door de jury schuldig bevonden. De uitspraak komt overeen met de eis. De rechtbank heeft hen ook veroordeeld tot het betalen van 200.000 euro aan nabestaanden.

Roemenen

Volgens de jury was Juan Cuenca het brein achter de dubbele moord. De juryleden achtten bewezen dat hij de twee Roemenen had ingehuurd om de moorden uit te voeren. Juan Cuenca en Valentín Ion hebben volgens de rechtbank direct schuld aan de dood van de twee Nederlanders.

De Roemeen Constantín Stan moet vijf maanden de cel in. Hij werd niet schuldig verklaard aan moord, maar aan hulp bij het wegwerken van de lichamen. De jury achtte wel bewezen dat hij medeplichtig was aan het in stukken snijden van de lichamen. Hij moet 16.000 euro betalen.

Lees ook: Vragen blijven over de moord op Visser

De zaak kreeg al snel een verrassende wending toen hoofdverdachte Cuenca zijn aandeel in de moordpartij bekende. De voormalig technisch directeur van volleybalclub CAV Murcia gaf toe dat een financieel geschil ten grondslag lag aan de dood van Visser en Severein.