Hillary moet de lach nog een paar dagen vasthouden

Siegfried Woldhek tekent al sinds 1976 voor NRC. Deze week portretteert hij Hillary Clinton, aan de vooravond van de presidentsverkiezingen.

Illustratie Siegfried Woldhek

Illustratie Siegfried Woldhek

“De media zijn gek op een spannende race, maar haar overwinning leek een formaliteit”, luidt zijn bijschrift in de rubriek ‘M/V van de Week’. “Tot het bericht vorig weekend over een nieuw FBI-onderzoek naar door haar verzonden e-mails. En nu? De peilingen zouden ernaast kunnen zitten. Ze moet de lach nog een paar dagen vasthouden.”

Hoe heeft hij deze tekening gemaakt?
“Gewoon met een potje inkt, een pen en lekker papier. Om het rood goed te laten uitkomen verder geen kleur in het gezicht gedaan. Dan zou het ook teveel in de richting van een kleurplaatje zijn gegaan.”

Website: woldhek.nl. Twitter: @swoldhek