Winst ING loopt op

Het bedrijf boekte ongeveer een kwart meer winst ten opzichte van vorig jaar.

ANP

ING heeft in het derde kwartaal ongeveer een kwart meer winst geboekt dan in 2015. Het bedrijf trok veel spaargeld aan en verstrekte meer leningen. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die op donderdag gepubliceerd werden. Ook namen de kosten licht af en werd de kapitaalbuffer versterkt.

ING boekte in totaal een nettowinst van 1,35 miljard euro. De totale opbrengsten van de bank stegen met 9 procent naar 4,4 miljard euro. De kredietverlening groeide met 3,6 miljard. De lage rentes hadden weinig impact op de marges, aldus ING.

Ontslagen

Vorige maand maakte de bank bekend dat er 2.300 ING-banen zouden verdwijnen in Nederland. In het verslag over de kwartaalcijfers belooft ING opnieuw om ontslagen werknemers aan een nieuwe baan te helpen. “Hoewel verandering niet gemakkelijk is, is het nodig om de krachtspositie van het bedrijf uit te blijven bouwen”, schrijft ING topman Ralph Hamers in een verklaring.

    • Len Maessen