Voetbal

Vijf clubs zijn nu zeker van achtste finales in de Champions League

Borussia Dortmund heeft zich woensdag als vijfde club geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Duitse club had voldoende aan een thuiszege op Sporting Portugal (1-0). Bayern München, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Arsenal stelden dinsdag in het vierde groepsduel overwintering in de Champions League veilig. In dezelfde groep van Borussia heeft Real Madrid nagelaten zich al te plaatsen voor de achtste finales. De titelverdediger speelde in een spectaculaire wedstrijd met 3-3 gelijk bij Legia Warschau. Gareth Bale opende al na 55 seconden, met een fraaie uithaal met links, de score voor Real. Dat was een record voor ‘De Koninklijke’ in de Champions League. Tot woensdag was Karim Benzema de snelste doelpuntenmaker. De Fransman opende een kleine vijf jaar geleden, op 22 november 2011, na één minuut en 26 seconden de score tegen Dinamo Zagreb. Dortmund heeft tien punten, Real acht en Sporting drie. (ANP)