Reis

DownUnder

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken Luna Park op de vierde dag van het vijfdaags staatsbezoek aan Australië. Eerder bezocht het koninklijk paar de stad Perth en de hoofdstad Canberra. De koning herdacht in Canberra de doden van vlucht MH17, die boven Oekraïne werd neergehaald. Aan boord waren ook veel Australiërs. Tijdens een toespraak prees Willem-Alexander de samenwerking tussen Nederland en Australië. Koning en koningin worden bij hun staatsbezoek vergezeld door de ministers Koenders (Buitenlandse Zaken), Kamp (Economische Zaken) en Ploumen (Buitenlandse Handel). Ook is er een handelsmissie uit het bedrijfsleven mee. Het bezoek wordt deze vrijdag afgesloten in Brisbane, waarna Willem-Alexander en Máxima hun reis vervolgen naar Nieuw-Zeeland.

    • Auteur Onbekend