Midden-Italië opnieuw getroffen door aardbeving

Over eventuele slachtoffers of schade van de beving is nog niets bekend.

Brandweerman bekijkt de schade in Midden-Italië na een beving eerder deze week.
Brandweerman bekijkt de schade in Midden-Italië na een beving eerder deze week. Foto: Filippo Monteforte / AFP

Midden-Italië is donderdagnacht opnieuw getroffen door een aardbeving. Rond 01:35 uur vond de beving met een kracht van circa 4,8 plaats, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Over eventuele slachtoffers of schade van de beving is nog niets bekend.

Midden-Italië werd de afgelopen tijd al door verschillende aardbevingen getroffen. Zondag vond ten zuidoosten van Perugia nog een beving met een kracht van 6,8 plaats. Vorige week woensdag werd het gebied ook al getroffen door twee aardbevingen, met de kracht van 5,4 op de schaal van Richter.

Lees ook: Waarom beeft de aarde in Midden-Italië zo vaak?

Het epicentrum van de beving donderdag bevond zich bij Pieve Torin, een plaatsje op 51 kilometer ten oosten van de stad Perugia. Volgens het Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie (INGV) had de beving een diepte van slechts 8,4 kilometer. Dat is weinig: de beving zondag had een diepte van 108 kilometer. Hoewel een beving met kracht 5,0 niet heel sterk is, was de impact van de beving door de geringe diepte waarop het getroffen dorp ligt aan de oppervlakte toch goed voelbaar, tot in hoofdstad Rome.