Feyenoord en AZ spelen gelijk in Europa League

Feyenoord maakt een goede kans op een plek in de volgende ronde, voor AZ worden de kansen steeds kleiner.

Vladyslav Kulach van FC Zorya in duel met Feynoord-spelers Arie van der Heijden en Renato Tapia. Foto Reuters.

Zowel Feyenoord als AZ heeft donderdagavond in de Europea League gelijkgespeeld. De ploeg uit Rotterdam kwam in het Oekraïense Odessa tegen Zorja Loegansk niet verder dan 1-1. AZ trad in Tel Aviv aan tegen Maccabi Tel Aviv, waar beide teams niet tot scoren kwamen. Feyenoord maakt een goede kans op een plek in de volgende ronde, voor AZ worden de kansen steeds kleiner.

In Odessa kwam Feyenoord op voorsprong door een kopbal van Nicolai Jørgensen, na voorbereidend werk van Dirk Kuijt. Feyenoord moest de tweede helft met tien man spelen. Eric Botteghin kreeg kort voor rust zijn tweede geel nadat hij in eigen penaltygebied een handsbal maakte. Uit de penalty scoorde Loegansk de 1-1. Feyenoord staat nu op zeven punten uit vier wedstrijden en maakt nog een goede kans op een plek in de knock-outronde.

De kansen voor AZ om door te gaan zijn een stuk kleiner. Het staat op slechts twee punten. Hierdoor kan de club uit Alkmaar in het theorie nog tweede worden.

Ajax speelde later op de avond ook in de Europa League. Het stelde dankzij een 3-2 zege op het Spaanse Celta de Vigo Europese overwintering veilig.

    • Guus Ritzen