In beeld

Chicago feest met de Cubs

De Chicago Cubs zijn verlost van hun trauma: voor het eerst sinds 1908 winnen ze de World Series. Na een zenuwslopende honkbalfinale komt er met de 8-7 winst op de Cleveland Indians een eind aan de langstdurende sportieve ‘droogte’ in Amerika. De fans vieren feest, maar het Cub-fan zijn zal veranderen. Al het collectieve lijden, het klagen, het hopen, dat hoef niet meer.
Fans van de Chicago Cubs kijken in de Billy Goat Tavern in Chicago naar de wedstrijd. Het café is vernoemd naar de beroemde Billy Goat-vloek. Deel van de Cubs-folklore.
AFP / Tasos Katopodis
De Billy Goat-vloek is vernoemd naar de man die tijdens de World Series in 1945 het stadion bezocht met zijn geit, maar werd verzocht te vertrekken. Waarna hij de club vervloekte.
Jamie Squire / Getty Images / AFP
Een Indians-fan bidt tijdens de wedstrijd op straat in Cleveland. Ook de Indians hadden al decennia geen titel kunnen vieren. In 1948 wonnen ze voor het laatst de World Series.
Justin Merriman / Getty Images / AFP
De Cleveland Indians werden in eigen stadion in een zenuwslopende en spectaculaire beslissende zevende wedstrijd met 8-7 verslagen na tien innings.
Justin Merriman / Getty Images / AFP
In Chicago verzamelen fans zich rond Wrigley Field, het honkbalstadion van de Chicago Cubs.
Scott Olson / Getty Images / AFP
Lang zag het ernaar uit dat het de Cubs waren die af zouden rekenen met het verleden. Maar de Indians kwamen op gelijke hoogte en de wedstrijd ging naar extra innings. Een partij die toen al vier uur duurde, werd extra verlengd door hevige regenval. In de tiende inning pakte Chicago een 8-7 voorsprong en lukte de Indians het niet om gelijk te komen.
Ezra Shaw / Getty Images / AFP
Cubs Win! Daarmee komt een einde aan een historische ‘droogte’, langer dan die van elk ander professioneel team in één van de vier grote Amerikaanse sportcompetities.
AFP / Tasos Katopodis
Het lijden, het klagen, het hopen. Het hoeft niet meer.
Scott Olson / Getty Images / AFP
Cubs-speler Anthony Rizzo na de wedstrijd.
Elsa / Getty Images / AFP
Speler David Ross viert met de fans in het stadion de overwinning.
Jason Miller / Getty Images / AFP
Celebs en fans van de Cubs melden zich op het veld, v.l.n.r.: Comedian Bonnie Hunt, rockzanger Eddie Vedder, acteur John Cusack en de burgemeester van Chicago, Rahm Emanuel.
Ezra Shaw / Getty Images / AFP
Ook Bill Murray is een grote fan.
Jamie Squire / Getty Images / AFP
Pearl Jam-zanger Eddie Vedder, geboren in Illinois, vlakbij Chicago, wil het weten.
Jamie Squire / Getty Images / AFP
Het zal wennen worden voor de fans: van ‘lovable losers’, de club die nooit iets won, naar Cubs als winnaars. Het cijfer 108 kan de prullenbak in. Het prijkte op een bord net buiten Wrigley Field. Pijn aan de ogen deed het, elke keer als de fans van de Chicago Cubs ernaar keken.
Scott Olson / Getty Images / AFP