Broederliefde wint MTV-Award voor Beste Nederlandse Act

EMA Hiphopgroep Broederliefde heeft tijdens de opening van de EMA’s de MTV-award voor Beste Nederlandse Act gewonnen. Zondag maken Emms, Jerr, Sjaf, Mella en Edson tijdens de liveshow kans op de award voor Beste Wereldwijde Act.

Foto Remko de Waal/ANP

Broederliefde heeft bij de EMA’s de award voor Beste Nederlandse Act gewonnen. De hiphopgroep, bekend van hits als ‘Nu sta je hier’ en ‘Jungle’ versloeg de andere genomineerden Douwe Bob, Julian Jordan, Sam Feldt en Ronnie Flex. Zondag maakt Broederliefde tijdens de liveshow van de EMA’s kans op de award voor Beste Wereldwijde Act.

Best Dutch Act🏆 @broederliefde #mtvema

A photo posted by Top Notch (@topnotchnl) on


Tijdens de uitreiking zondag worden er verder awards uitgereikt voor onder andere de beste man, vrouw, videoclip en nieuwkomer van het jaar. Justin Bieber en Beyoncé zijn met ieder vier nominaties het meest genomineerd. Bieber is met 19 awards recordhouder, sinds 2010 wint hij minstens een award per jaar. Tussendoor zijn er optredens van grote artiesten als Green Day, Kings of Leon, Afrojack en Martin Garrix.

    • Diederik Huffels