Waterpolo

Havenga tekent bij als vrouwencoach

Waterpolocoach Arno Havenga blijft zeker tot de Olympische Spelen in Tokio in 2020 coach van de Nederlandse waterpolodames. Hij is met de zwembond KNZB contractverlenging overeengekomen. Eerder al verlengde Robin van Galen zijn contract als coach bij de mannen tot de Spelen. De nieuwe technisch directeur van de zwembond André Cats is blij met Havenga. „Met Arno hebben we een uitstekende coach met passie voor waterpolo. Met dit programma onder zijn leiding ben ik er van overtuigd dat we blijven meedraaien in de wereldtop.” Havenga werd eerder dit jaar met de vrouwenploeg tweede op het EK, maar miste op het kwalificatietoernooi in eigen land plaatsing voor de Spelen van Rio. Voor de komende periode legt hij de lat hoog. „Ik wil de komende jaren met de ploeg en een professionele staf meestrijden om de medailles.” (ANP)

    • Maarten Scholten