Vrienden overleden Gerritsen ook verdacht na Wallenruzie

Vijf mannen uit Voorthuizen worden verdacht van openlijke geweldpleging. De drie Roemenen hebben aangifte gedaan.

Archiefbeeld van de Wallen. Foto Koen van Weel / ANP

Vijf mannen uit de vriendengroep van Robert Gerritsen, die september overleed na een vechtpartij op de Amsterdamse Wallen, worden verdacht van openlijke geweldpleging. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten. De drie Roemenen met wie de groep ruzie kreeg, hebben aangifte tegen hen gedaan.

Gerritsen was met negen anderen uit Voorthuizen in Amsterdam voor een vrijgezellenfeest. De groep kreeg daar ruzie met een aantal Roemenen. Daarbij hebben zowel de mannen uit Voorthuizen, als die uit Roemenië klappen uitgedeeld, is volgens het Openbaar Ministerie uit het onderzoek gebleken. Of die vechtpartij Gerritsen fataal is geworden, wordt volgens justitie nog onderzocht. Het definitieve rapport van de patholoog laat naar verwachting nog enkele maanden op zich wachten.

De politie heeft een maand naar de drie Roemenen gezocht. Ze werden uiteindelijk opgepakt in een hotel in Brussel en uitgeleverd aan Nederland. Sinds dinsdag zijn ze op vrije voeten. Ook de mannen uit Voorthuizen zitten niet meer vast. Allen gelden ze wel nog als verdachten.

    • Bastiaan Nagtegaal