Verzekeraars

Verzekeraar NN Group blijft druk houden op overnameprooi Delta Lloyd

Verzekeraar NN Group blijft druk houden op de beoogde overnameprooi Delta Lloyd. Het bedrijf deed begin oktober een overnamebod op de branchegenoot, die de eerste poging enkele dagen later afwees. NN stelt nu in een handelsupdate dat het wil vasthouden aan de geboden prijs van 5,30 euro per aandeel. De verzekeraar biedt daarmee een totaal van 2,4 miljard euro in contanten.

Delta Lloyd vond die prijs destijds te laag, en hield de boot af. De koers van de verzekeraar schoot als gevolg van de poging van NN Group omhoog, en beweegt zich met 5,40 euro net iets boven de geboden prijs. NN bevestigde woensdag dat het in overleg probeert te blijven met Delta Lloyd, maar dat er sprake is van „minimale interactie tussen beide partijen”.

Delta Lloyd liet in een persbericht opnieuw weten open te staan voor een transactie mits die interessant genoeg is. Het zegt NN te hebben geïnformeerd over wat volgens Delta Lloyd een goede transactie is en wat de mogelijke synergievoordelen zijn.

NN bekijkt de optie om via het opkopen van aandelen alvast een belang op te bouwen in Delta Lloyd. Uiterlijk 28 december moet er bij toezichthouder AFM een definitief bod liggen. (NRC)