verzekeraars

NN houdt druk op Delta Lloyd

Foto ANP

Verzekeraar NN Group blijft druk houden op de beoogde overnameprooi Delta Lloyd. Het bedrijf maakte begin oktober bekend zijn branchegenoot te willen inlijven en stelt woensdag in een handelsupdate dat nog steeds van plan te zijn. NN zei eerder bereid te zijn een prijs van 5,30 euro per aandeel te betalen. Die prijs vindt Delta Lloyd te laag, maar NN komt vooralsnog niet met een hoger bod. De aandelenkoers van Delta Lloyd beweegt momenteel met 5,40 euro net iets boven de geboden prijs, een teken dat beleggers rekening houden met een hoger bod. In de update zegt NN dat het nog steeds probeert om verder met Delta Lloyd in gesprek te geraken, maar dat er sprake is van „minimale interactie”. Delta Lloyd liet in een persbericht opnieuw weten open te staan voor een transactie mits die interessant genoeg is. Het zegt NN te hebben geïnformeerd over wat volgens Delta Lloyd een goede transactie is, en wat de mogelijke synergievoordelen zijn. (NRC)