De Thuiskok: Salade van kippenlevers

Kippenlevertjes worden net als longhaas in Frankrijk meer op prijs gesteld dan hier. Onbegrijpelijk, want je kunt er van alles mee. Thuis maak ik er graag een kippenleverpastei van, en Alain Caron, auteur van Mijn Franse keuken, maakt er een salade mee die de grondsmaak van de levertjes fijn combineert met de zoete smaak van abrikozen. Erg lekker als voorgerecht.

Week de abrikozen 30 minuten in lauw water en laat ze voor gebruik goed uitlekken. Schil de uien, snijd ze in 8 parten en haal de bladen los. Snijd de onderkant van de lof, halveer de stronken in de lengte en snijd ze in schuine stukken. Snijd de grote levers in tweeën en laat de kleine heel. Bestrooi ze met zout en peper. Verwarm 2 eetlepels olijfolie op middelmatig vuur in een grote pan en bak de levers 5 minuten rondom. Haal ze uit de pan.

Verwarm in dezelfde pan de rest van de olie. Bak de ui zachtjes gaar, bak de abrikozen een paar minuten mee en roer op het laatst de lof erdoor. Schep het mengsel uit de pan in een platte schaal en leg de levertjes erop. Besprenkel met de balsamicoazijn en bestrooi met zout en peper.