Posbankmoord

Twee verdachten aangehouden in moordzaak 2003

De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de Posbankmoord uit 2003 op Alex Wiegmink. Een man van 55 meldde zich woensdagmiddag zelf op het bureau in Uden. Daardoor kon ook een man van 43 jaar uit Veghel worden opgepakt, heeft de politie woensdagavond bekendgemaakt. De politie verwacht dat de zaak nu kan worden opgelost. Welke rol de twee mannen gespeeld hebben, wil de politie op dit moment niet bekendmaken. Ook kan de politie niet zeggen of er een bekentenis of een verklaring is afgelegd. Het onderzoek naar de moord werd dinsdag heropend nadat nieuwe informatie binnen was gekomen, mede dankzij nieuwe onderzoekstechnieken.

Wiegmink verdween in 2003 in het natuurgebied bij het Gelderse Rheden. Zijn lichaam werd gevonden in een uitgebrande auto. Volgens de politie ziet het er nu naar uit dat hij een willekeurig slachtoffer was. Dat er nu toch nieuwe aanknopingspunten werden gevonden, is volgens de politie te danken aan „nieuwe forensische technieken” en telecomgegevens. Bij de persconferentie kreeg ook Peter R. de Vries het woord. Hij heeft volgens de politie met journalistiek onderzoek bijgedragen aan de doorbraak in deze zaak. (NRC)

    • Bastiaan Nagtegaal