NN Group houdt druk op Delta Lloyd

De verzekeraar houdt vast aan een overnameprijs van 5,30 euro per aandeel en wil via het opkopen van aandelen mogelijk alvast een belang opbouwen in Delta Lloyd.

De gevel van het hoofdkantoor van NN Group. Foto Martijn Beekman/ ANP

Verzekeraar NN Group blijft druk houden op de beoogde overnameprooi Delta Lloyd. Het bedrijf deed begin oktober een overnamebod op de branchegenoot, die de eerste poging enkele dagen later afwees. NN stelt nu in een handelsupdate dat het vast wil houden aan de geboden prijs van 5,30 euro per aandeel.

De verzekeraar biedt daarmee een totaal van 2,4 miljard euro in contanten. Delta Lloyd vond die prijs destijds te laag, en hield de boot af. De koers van de verzekeraar schoot als gevolg van de poging van NN Group omhoog, en beweegt zich momenteel met 5,40 euro net iets boven de geboden prijs.

In de update bevestigt NN woensdag dat het bedrijf in overleg probeert te blijven met Delta Lloyd, maar dat er sprake is van “minimale interactie tussen beide partijen”. De verzekeraar bekijkt momenteel de optie om via het opkopen van aandelen alvast een belang op te bouwen in Delta Lloyd. Uiterlijk 28 december moet er bij toezichthouder AFM een definitief bod liggen.

Volgens NRC-redacteur Chris Hensen komt het bericht van NN Group niet onverwacht en valt tussen de regels door te lezen dat er nog altijd geen concrete andere bieder is:

“NN houdt de druk er nog steeds stevig op en Delta Lloyd blijft het huidige bod afwijzen. In een reactie op de handelsupdate zeggen ze in een persverklaring dat ze niet tegen een transactie zijn, maar dat ze met NN hun ideeën hebben gedeeld over wat een goede transactie is.”

Delta Lloyd gemakkelijke prooi

Delta Lloyd wordt door analisten gezien als een gemakkelijke prooi voor branchegenoten. Vorige zomer verloor de derde verzekeraar van Nederland (5.200 werknemers) driekwart van de beurswaarde. Het nieuw aangetreden bestuur, onderleiding van voorzitter Hans van de Noordaa, liet in de ogen van beleggers teveel onduidelijkheid bestaan over de financiële positie van het concern, dat als enige zonder staatssteun uit de economische crisis kwam.

Lees ook: Gehavend Delta Lloyd is voor NN Group een makkelijke prooi

De Nederlandsche Bank (DNB) stelt al geruime tijd dat verzekeraars samen moeten gaan. De rente bevindt zich op een extreem laag niveau, terwijl de markt verzadigd is en het vertrouwen van consumenten is aangetast door de woekerpolisaffaire.

    • Jorg Leijten