informatief

Heel Nederland slaapt NPO 1, 21.20-22.55u.

None

Na de live-specials Heel Nederland kijkt sterren (sterren kijken) en Operatie live (met o.a. een hersenoperatie en een openhartoperatie) komt Omroep Max vanavond met een rechtstreeks uitgezonden programma over het fenomeen slaap. NOS-nieuwslezeres Dionne Stax (1985) maakt een eenmalige uitstap naar de ouderenomroep om de avond te presenteren. De uitzending is een mix van reportages, tips van slaapdeskundigen en experimenten. Hoe werken dromen? Wat gebeurt er met ons brein als het lichaam in slaapstand zit? Waar komt slaapwandelen vandaan?

Een groep vrijwilligers blijft als experiment een nacht lang wakker.

En ja, er wordt ook echt geslapen tijdens de uitzending. Radiopresentator Jurgen van den Berg, die altijd vroeg moet opstaan voor het Radio 1 Journaal in de ochtend, gaat de uitdaging aan om live te slapen terwijl camera’s meekijken. Hij krijgt elektroden opgeplakt en wordt door een team van deskundigen gemonitord. Zo kunnen we precies volgen in welke slaapfases hij belandt.

Slaapverwekkende tv voor de kijker? Laten we hopen van niet.

    • Auteur Onbekend