Borussia Dortmund en Sevilla door in Champions League

De grote verrassing was Legia Warschau, dat na drie kansloze nederlagen gelijkspeelde tegen Real Madrid.

Marc Bartra (links) van Dortmund verdedigt Gelson Martins.
Marc Bartra (links) van Dortmund verdedigt Gelson Martins. Foto Patrik Stollarz / AFP

Hoewel ze nog twee groepswedstrijden moeten spelen, zijn Borussia Dortmund en FC Sevilla na woensdag al zeker van een plek in de volgende ronde van de Champions League. Voor Borussia was een kleine 1-0 zege op Sporting Lissabon genoeg om door te gaan. Op Duitse bodem maakte Adrián Ramos het enige doelpunt.

De grote verrassing was echter de andere wedstrijd in de groep van Borussia. Heel even leek Legia Warschau namelijk op weg naar een stunt tegen Real Madrid, toen het een 0-2 achterstand omboog in een 3-2 voorsprong. Tien minuten voor het einde maakte de Champions League-winnaar van vorig jaar alsnog gelijk tegen Legia, dat tot dusver alles kansloos verloor.

Ook Sevilla door

Door het gelijkspel is Real in theorie nog de achterhalen door Sporting, tegen wie de Madrilenen volgende wedstrijd spelen. Ook Juventus is nog niet veilig nadat Olympique Lyonnais vlak voor tijd nog op gelijke hoogte kwam (1-1). FC Sevilla is na een 4-0 zege op Dinamo Zagreb wel zeker van een plek bij de laatste zestien.

Veel spannender is het in poule E, waar in principe alle vier de clubs nog in aanmerking komen voor de knock-outfase. Koploper AS Monaco (nu acht punten) won daar met 3-0 van CSKA Moskou, dat op twee punten blijft staan. Bayer Leverkusen komt na een 1-0 zege op Tottenham op zes punten. De Spurs hebben er vier.