Bono ‘Vrouw van het jaar’

U2-zanger Bono is door Glamour Magazine tot ‘Vrouw van het jaar’ gekozen. De titel gaat voor het eerst in de geschiedenis van het blad naar een man. Glamour koos Bono wegens zijn inzet voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Zijn meest recente campagne, Poverty Is Sexist, wil vrouwen in arme landen helpen aan toegang tot voedsel, schoon water, educatie en gezondheidszorg, maar ook aan meer rechten en bescherming tegen seksueel geweld.

Bono zei dat hij, toen hij hoorde dat hij de prijs kreeg, Ali Hewson had gebeld, die al 34 jaar zijn vrouw is, om haar te vragen of hij die wel verdiende. „Ze was daar niet zeker van, ze zei dat ik nog werk te verzetten had.” Zelf wist hij het wel zeker: hij had de prijs niet verdiend. Maar hij was wel dankbaar voor de prijs omdat „de uitreiking mij de gelegenheid biedt te zeggen dat de strijd voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen niet kan worden gewonnen als mannen niet meedoen.”

.