Recensie

Recensie

Zuig je zo nooit meer sieraden op?

    • Charlotte van ’t Wout

Een van de leukste categorieën met uitvindingen op crowdfundingsites is die van de huishoudartikelen: alle huis-tuin-en-keuken-uitvinders van deze wereld kunnen dankzij internet hun uitvinding echt laten maken. Nu is op Kickstarter de ‘Dusty Brush’ populair, een opzetstuk voor je stofzuigerstang.

De meeste opzetstukjes voor stofzuigers zijn van hard plastic en zijn ofwel geschikt voor een richel, ofwel voor bekleding. De ‘Dusty Brush’ is bedacht voor nóg kleinere oppervlakken, waarbij je tegelijkertijd moet oppassen niet het verkeerde op te zuigen, zoals een la met sierraden, schroefjes, je poppenhuis of je modeltrein.

Het opzetstuk ziet eruit als een borstel vol met kleine rietjes, zo zacht en wendbaar als de haren van een verfkwast. Door al die buisjes wordt de lucht naar binnen gezogen, waardoor je kleine voorwerpen dus niet meezuigt, maar alleen het stof. Gigantisch truttig natuurlijk. En stiekem hartstikke handig.