Wedstrijd

De Wadden zijn het mooist

Foto Robin Utrecht / ANP

Het Waddengebied (boven), de Veluwe (midden) en de Hollandse Duinen (onder) zijn door het publiek gekozen tot respectievelijk eerste, tweede en derde mooiste natuurgebied van Nederland. De jury voegde zelf het deltagebied Biesbosch en Haringvliet als vierde winnaar toe. Een kleine 90.000 mensen brachten hun stem uit, maakte staatssecretaris Martijn van Dam (EZ, Natuur, Pvda) maandag bekend. De vier winnaars krijgen elk maximaal 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. Daarmee kunnen ze hun natuurgebied toegankelijker en bekender maken. Ook krijgen ze een prominente plaats in een landelijke campagne voor de Nederlandse natuur. Met de verkiezing hoopt Van Dam het rijtje nationale iconen, zoals de tulp, de molens en Amsterdam, aan te vullen met Nederlandse natuur. (ANP)