Voetbal

El Ghazi terug naar Jong Ajax

Foto AP

Anwar El Ghazi komt voorlopig niet meer in actie voor het eerste elftal van Ajax. De aanvaller wordt een maand lang teruggezet naar Jong Ajax. El Ghazi werd vrijdag door trainer Peter Bosz weggestuurd van de training en vervolgens uit de A-selectie gezet. De directie van Ajax had maandag een gesprek met de speler. Ajax meldt dat in onderling overleg is besloten dat El Ghazi de maand november onderdeel uitmaakt van de selectie van Jong Ajax. Eind november wordt beoordeeld of hij weer aan de A-selectie wordt toegevoegd, aldus Ajax. De 21-jarige El Ghazi had vrijdag voor het begin van de training te horen gekregen dat hij „op sportieve gronden” geen deel zou uitmaken van de selectie voor het duel tegen Excelsior. Daarna ging het op het trainingsveld mis tussen Bosz en El Ghazi. El Ghazi raakte sinds de komst van Bosz zijn basisplaats kwijt. De nieuwe trainer geeft op de positie van rechtsbuiten de voorkeur aan huurling Bertrand Traoré van Chelsea. (ANP)