Overnamepoging

‘Belgisch postbedrijf Bpost probeert opnieuw PostNL over te nemen’

Nadat een eerste overnamepoging in mei op niets uitliep, probeert het Belgische postbedrijf Bpost PostNL opnieuw over te nemen. Dat meldt het FD op basis van een voorbereidend document dat de krant in handen heeft, „door een vergissing van een pr-bureau”.

Hoe hoog het bedrag is dat Bpost per aandeel PostNL biedt, staat niet in het document, schrijft het FD. Bpost zou nu de helft van het overnamebedrag in contacten en de helft in eigen aandelen willen voldoen. In mei zou Bpost een bedrag van tussen de 5 en 6 euro per aandeel hebben willen betalen.

PostNL wil geen commentaar geven. Ook Bpost wil niks kwijt: „Op dit moment is er geen enkele officiële reactie. Na het nieuws steeg het aandeel PostNL flink op de AEX. De koers sloot op 4,78 euro, ruim 11 procent hoger.

Waarom de overnamepoging in mei stukliep werd door beide bedrijven niet bekendgemaakt. Er werd alleen gecommuniceerd dat er gesprekken hadden plaatsgevonden en dat „deze gesprekken uiteindelijk niet geleid hebben tot overeenstemming over de voorwaarden van zo’n transactie”.

Het bod zou nu op zes punten verbeterd zijn. Bij een overname zouden de pensioenen van PostNL-medewerkers gegarandeerd worden. PostNL blijft alle huidige diensten uitvoeren en er vallen geen grote ontslagen. (NRC)