Recensie

Metrospelletje is een van de beste van het jaar

Hoe groot de inkomensongelijkheid ook is in de Verenigde Staten, in de New Yorkse metro is iedereen gelijk. Hier kom je zwervers en Hollywood-sterren tegen en zitten orthodoxe joden naast Palestijnen. In Rotterdam verbindt de metro het Spangen van Sparta met het Zuid van Feyenoord en tijdens de Tweede Wereldoorlog boden de metrostations van London de bevolking beschutting tegen de Duitse bombardementen. De rol van de ondergrondse is meer dan alleen maar mensen vervoeren. In Mini Metro krijg jij de verantwoordelijkheid om deze belangrijke infrastructuur in wereldsteden opnieuw in te richten. Je begint met een kaart van bijvoorbeeld Osaka of Sint Petersburg waar maar drie stations te zien zijn. Aan jou de taak om die met een beperkt aantal metrolijnen aan elkaar te verbinden. Terwijl de klok tikt, groeit de stad en komen er telkens nieuwe perrons bij. Dit levert uitdagende hersenkrakers op, want verbind je stations verkeerd dan verstopt het hele systeem en mag je opnieuw beginnen. Ondanks het prijskaartje van 4,99 euro, een van de beste en meest verslavende spellen van 2016.

    • Hans Klis