Recensie

Recensie

Mario-kloon met bazooka en geweren

mobiele games

Een dubbelklapper deze week. Als je van platformgames houdt, probeer dan Shootout in Mushroomland. Een Mario rip-off, sure, maar wel een goeie. En anders is er Mini Metro, een verslavende game waarin je chef bent van een metrolijn.

    • Hans Klis

Nintendo boog dit jaar eindelijk voor de macht van de smartphone. Jarenlang haalde de spelconsoleontwikkelaar zijn neus op voor de machtige broekcomputers. In maart waagde het Japanse bedrijf zich met Miitomo, een soort Facebook-versie van Tamagotchi, voorzichtig op de miljardenmarkt. Op Super Mario moeten fans tot december wachten. Dan komt de eindeloze rengame Super Mario Run uit voor iOS. Tot die tijd moet je het doen met klonen als Kill The Pumber of met het onlangs gelanceerde Shootout in Mushroom Land. Die laatste speelt als een droom. Je speelt een versie van de iconische loodgieter die niet vies is om semi-automatische geweren en bazooka’s in te zetten om tegenstanders naar het hiernamaals te blazen. Daarnaast kan je ook gewoon je hoofd gebruiken om bakstenen aan gruis te beuken op zoek naar muntjes. Dat klinkt allemaal heel gewelddadig en duister, en dat is het ook. Maar de kleurige retro-graphics gieten er een vrolijk sausje overheen. Shootout in Mushroom Land is een gratis game zonder in-app aankopen. Alleen daarom al is dit spel een grote aanrader.