Jennifer Lawrence vs. Scarlett Johansson

Twee films en een tv-serie over Zelda Fitzgerald

Wie heeft als eerste zijn biopic over Zelda Fitzgerald (1900-1948) klaar? Zoals vaker in Hollywood zijn opeens meerdere producties in een strijd verwikkeld, deze keer om het leven van ‘de eerste Amerikaanse flapper’ te verfilmen; amour fou en drinkmaatje van F. Scott Fitzgerald, die als 47-jarige stierf bij een brand in het sanatorium. Wordt dat Jennifer Lawrence in Zelda van Ron Howard, of Scarlett Johansson in The Beautiful and the Damned? Al is Christina Ricci de diva’s waarschijnlijk voor als jonge Zelda in Amazon-serie The Beginning of Everything. Zelda’s leven biedt overigens stof voor tal van interpretaties: wordt ze de tragische protofeministe wier beste ideeën F. Scott jatte of de bezopen borderliner die de grote schrijver in de afgrond dreef (Ernest Hemingway)?