Frank de Boer ontslagen als coach Internazionale

Inter won slechts één van de laatste vijf competitiewedstrijden en staat twaalfde in de Serie A.

Frank de Boer tijdens de wedstrijd tussen Sparta Praag en Inter Milan in de Europa League.
Frank de Boer tijdens de wedstrijd tussen Sparta Praag en Inter Milan in de Europa League. Foto Petr David Josek/AP

Bijna drie maanden heeft het geduurd, maar het Italiaanse avontuur van Frank de Boer is alweer voorbij. De Nederlandse trainer kreeg dinsdag te horen dat hij is ontslagen als coach van Internazionale vanwege het uitblijven van goede resultaten.

Met De Boer wist Inter slechts één van de vijf laatste competitiewedstrijden te winnen. De voormalige Italiaanse grootmacht - in 2010 nog winnaar van de Serie A, Italiaanse beker en de Champions League - staat momenteel twaalfde in de Serie A, met al veertien punten achterstand op koploper Juventus. Ook in de Europa League gaat het niet goed met Inter: het staat laatste in groep K na onder meer een beschamend verlies in eigen huis tegen het nietige Hapoel Beër Sheva uit Israël.

De geruchten over het ontslag van De Boer deden al enige tijd de ronde, maar de trainer wist vorige week met een competitieoverwinning op Torino (2-1) extra tijd te kopen. Een verlies tegen Sampdoria (0-1) afgelopen weekend bleek voor het bestuur reden genoeg te zijn De Boer, die zelf na afloop van de wedstrijd nog optimistisch was over zijn eigen aanstelling, weg te sturen.

Lees ook onze analyse: Een complexe club werd Frank de Boer te machtig
Twitter avatar barthinke Bart Hinke Twee Nederlandse trainers in de geschiedenis van de Serie A. Seedorf: 116 dagen bij AC Milan. De Boer: 84 dagen bij Inter. Gem. 100 dagen.

Vedettes

Voor De Boer, die een driejarig contract had, was het vanaf het begin af aan geen gemakkelijke opdracht bij de gevallen Italiaanse topclub. Twee weken voor het begin van het seizoen moest De Boer beginnen met een selectie vol internationale vedettes die niet door hem was samengesteld, maar door zijn voorganger Roberto Mancini. Van hem werd verwacht dat hij spelers uit de jeugdopleiding zou inpassen, maar De Boer was vooral bezig alle sterren en nieuwe aankopen uit zijn selectie tevreden te houden, iets wat maar mondjesmaat lukte.

Lees ook wat we schreven bij de aanstelling van De Boer: De Boer bij Inter? Interessant en gecompliceerd

Jeugdcoach Stefano Vecchi neemt op korte termijn de taken over van De Boer en zit komende donderdag tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Southampton op de bank. Italiaanse media berichten dat Stefano Pioli, vorig seizoen nog trainer van Lazio Roma, als tijdelijke vervanger van De Boer zal worden aangetrokken. Inter zou voor de lange termijn topcoaches als Diego Simeone (nu Atlético Madrid) en Laurant Blanc (voormalig trainer van PSG en Frankrijk) op het oog hebben.