‘Fonzo’ van Josh Trank

Tom Hardy tekent tweede maal voor rol van Al Capone

De Brit Tom Hardy wil erg graag Al Capone spelen, Chicago’s beruchte maffiabaas van de ‘roaring twenties’. Hij tekende voor Fonzo, waarin regisseur Josh Trank een kijkje neemt in Capones door syfilis aangetaste brein tijdens zijn laatste levensjaren. Ooit doorgebroken als Bronson, de ‘meest gewelddadige gedetineerde van het Verenigd Koninkrijk’, speelde Hardy eerder gangsters in Oliver Twist en tv-serie Peaky Blinders. Dit jaar was Hardy in Legend de tweeling Ronnie en Reggie Kray die Londen onveilig maakten tijdens de ‘swinging sixties’. Hardy tekende al eerder een keer voor de rol van Capone, maar David Yates’ Cicero ging in 2011 op het nippertje niet door. Eerder vertolkten onder anderen Robert De Niro, Jason Robards, Ben Gazarra en Rod Steiger Al Capone.

    • Coen van Zwol