Films en series

Ziggo: nieuwe dienst voor films en series

Kabelmaatschappij Ziggo introduceert op 1 januari een nieuwe dienst, Ziggo Movies & Series XL, waar door de Amerikaanse betaalzender HBO geproduceerde films en series deel van uitmaken. Betaalzender HBO Nederland, nu nog te ontvangen via andere aanbieders, zoals KPN, stopt op dezelfde datum.

Eind september werd bekend dat Ziggo de Nederlandse uitzendrechten van HBO had bemachtigd. Ziggo wilde toen nog niet zeggen wat het ging doen met die rechten. HBO produceert populaire tv-series als Game of Thrones, Girls, The Sopranos en True Detective. De nieuwe dienst is exclusief voor afnemers van Ziggo’s meest uitgebreide abonnement. De series en films worden niet aangeboden via andere distributeurs, aldus een woordvoerder van Ziggo. (NRC)

    • Gretha Pama