ANWB: drukste spits van het jaar

Regen en wintertijd leiden tot extra drukte en ongelukken op de wegen. Op het hoogtepunt stond er 925 kilometer file, aldus de ANWB.

Robin van Lonkhuijsen/ANP

Het verkeer heeft dinsdagavond te maken met de drukste spits van het jaar, meldt de ANWB. Rond 17.30 uur stond er 925 kilometer file.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer For the record: het is de drukste spits van het jaar. Het hoogtepunt was rond 17.30 uur. Toen stond er 925 kilometer.

De ANWB noemt het regenachtige weer en het ingaan van de wintertijd als oorzaken van de drukte. Sinds deze week is het tijdens de spits donker en moeten automobilisten letten op hun verlichting, zo waarschuwde de verkeersdienst begin deze week al.

Vooral op de A2 vanuit Amsterdam en de A27 vanuit Almere richting Utrecht is het volgens de ANWB “bar en boos”. Daar moest het verkeer rond 17.00 uur rekening houden met een uur tijdsverlies. Door een ongeluk op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn liep de vertraging op tot ongeveer drie kwartier.