World Series honkbal

Cubs brengen spanning terug

Foto AFP

De honkballers van Chicago Cubs hebben de spanning teruggebracht in de World Series. Op het eigen Wrigley Park voorkwamen de Cubs zondagavond dat Cleveland Indians de titel veroverde door het vijfde duel met 3-2 te winnen. De Indians krijgen dinsdag voor eigen publiek in Cleveland een nieuwe kans om de titel binnen te halen. Gebeurt dat niet, dan volgt woensdag een beslissende wedstrijd in de best-of-sevenserie. Chicago Cubs herstelde zich in de vijfde wedstrijd van het pak slaag dat het een dag eerder had gekregen (2-7). De startende werper Jon Lester gooide een sterke wedstrijd, al moest hij in de tweede inning wel een homerun van José Ramirez incasseren. De slagploeg van de thuisclub kwam eindelijk los in de vierde inning, ingeleid door een homerun van Kris Bryant. De Cubs liepen daarna uit naar 3-1.In de zesde inning kwamen de Indians terug tot 3-2, maar de Cubaanse ‘closer’ Aroldis Chapman stelde de overwinning veilig. (ANP)