Supermarkten

‘Werkgelegenheid bij Kaiser’s Tengelmann blijft behouden’

De werkgelegenheid bij de noodlijdende Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann lijkt gered. De al jaren om de winkels strijdende concurrenten Edeka en ReWe hebben na bemiddeling door ex-bondskanselier Gerhard Schröder een compromis bereikt, bevestigde de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel maandag. Volgens de minister worden daardoor 15.000 banen gered. Details zijn nog niet bekend, mede omdat de laatste financiële struikelblokken nog moeten worden opgeruimd. Belangrijkste voorwaarde is dat ReWe zijn officiële bezwaren tegen de overname van Kaiser’s Tengelmann door Edeka van tafel haalt. Kaiser’s probeert al langer al zijn filialen te verkopen aan concurrent Edeka, maar stuitte op juridisch verzet van ReWe. (ANP)