Italiaanse media: De Boer wordt ontslagen bij Inter

De positie van Internazionale-coach Frank de Boer staat zwaar onder druk na de 1-0 nederlaag zondagavond bij Sampdoria. Italiaanse media schrijven dat De Boer ontslagen zal worden bij de gevallen topclub. ‘De Boer, è finita’, kopt Corriere dello Sport maandag op de voorpagina. Ook de toonaangevende sportkrant La Gazzetta dello Sport meldt dat De Boer moet vertrekken bij de Italiaanse club.

Inter staat elfde in de Serie A, met veertien punten uit elf wedstrijden. In de laatste vijf competitiewedstrijden werd vier keer verloren, in de Europa League staat de club na drie duels laatste in de poule. De Boer heeft het vanaf het begin zwaar in Milaan. Hij stapte halverwege de voorbereiding, rond half augustus, in bij Inter. Hij worstelde met de erfenis van zijn voorganger Roberto Mancini. De ploeg was niet fit, mede door een trainingskamp in de Verenigde Staten met weinig goede faciliteiten en jetlags, en er was onvoldoende fysiek getraind. De Boer vroeg tijd om de selectie fit te krijgen en de ploeg naar zijn hand te zetten, maar progressie bleef de afgelopen weken uit.

De Boer gaf zich zaterdag op een persconferentie een 6,5 voor zijn functioneren tot nu toe bij Inter, met de optie dat het uitgroeit tot een 7. Vorige week sprak de directie nog het vertrouwen in hem uit. Italiaanse media speculeren al langer over het ontslag van de coach en zijn mogelijke opvolgers. Inter speelt donderdag in de Europa League uit tegen Southampton. (NRC)