Eredivisie

Ajax wint moeizaam; historische goal NEC

Zonder al te veel franje, maar ook met weinig moeite won Ajax zaterdag van Excelsior (1-0). Ajax won dankzij een fraaie treffer van Hakim Ziyech. Op aangeven van spits Kasper Dolberg schoot hij vrijwel uit stand van grote afstand raak. Bij FC Utrecht nam NEC een punt mee (1-1) dankzij een historische treffer. Met zijn 17 jaar en 23 dagen is Ferdi Kadioglu de jongste doelpuntenmaker van NEC tot nu toe. Hij schoot in de tweede helft van flinke afstand binnen, nadat in de eerste helft FC Utrecht op voorsprong was gekomen via een eigen goal van NEC-keeper Joris Delle. Arnhemmer Kadioglu speelt sinds zijn zevende voor NEC en maakte eerder dit seizoen zijn debuut. Begin dit seizoen zei trainer Peter Hyballa al over het talent dat Kadioglu „aan de bal één van onze sterkste spelers” is. (NRC)