De mooiste goal dit weekend werd gemaakt in Argentinië

Het was het weekend waarin Gonzalo Higuaín het onvermijdelijke deed en Vincent Janssen eindelijk scoorde in de Premier League.

Higuaín ging afgelopen zomer naar Juventus, daarmee een woedende Napoli-voorzitter en dito aanhang achterlatend. En ja, wie maakt dan de winnende bij het eerste weerzien? Vincent Janssen had al wel eens gescoord voor Spurs, maar dat was beide keren in de League Cup. Nu mocht hij echt eens juichen.

Uit de categorie ‘we winden er geen doekjes om’ kwam de inzending van Benfica-speler Gonçalo Guedes. Ook prima: Sandro Ramírez (Malaga) tegen Atletico Madrid.

3. Rafinha (FC Barcelona)

Hij was pas 13 toen Barça hem opnam in de jeugdopleiding. Als zoon van Mazinho, die deel uitmaakte van het Braziliaanse elftal dat in 1994 wereldkampioen werd, bleek het prima toeven in Catalonië. Ook grote broer Thiago groeide op bij FCB maar werd door Guardiola meegenomen naar Bayern. Inmiddels is Rafinha vaste keus van Luis Enrique en de jongeman scoorde al weer z’n vijfde in zeven duels. Dit weekend na een vlotte Barça-aanval prima de rebound gepakt:

2. Sergio Kun Agüero (Manchester City)

Over Pep gesproken: het ging allemaal niet zo soepel met zijn nieuwe club. Zes duels zonder zege en dan is een potje tegen West Brom een prima gelegenheid om weer wat vorm te pakken. Dat lukte (0-4) en ook Agüero, de man van wie de goals moeten komen, begon weer te leveren. Heerlijke goal:

1. Cristian Pavón (Boca Juniors)

Het was stiftjes-tijd dit weekend. Queensy Menig (PEC Zwolle) deed het, hoewel dit natuurlijk eigenlijk een lobje is. En ook de onder Jürgen Klopp zo goed tot z’n recht komende Roberto Firmino had een aardige in huis. Wij gaan uiteindelijk voor die van Cristian Pavón, na een prima assist van Carlos Tévez: